04.07.2014

Smażone tofu

Zabrakło nam ostatnio pomysłu na coś do chleba, a w lodówce leżało od kilku dni smutne tofu więc postanowiliśmy je jakoś wykorzystać. I wyszły takie oto "kotleciki" :)


Składniki na 6 kotletów:
  • 200g naturalnego tofu;
  • oliwa z oliwek;
  • przyprawa do mięsa mielonego (albo ulubione przyprawy);
  • łyżeczka musztardy Dijon;
  • bułka tarta do panierowania. 
Sposób przygotowania:
Mieszamy oliwę z oliwek, musztardę i przyprawy. Smarujemy plastry tofu marynatą i zostawiamy na kilka godzin (lub krócej) w lodówce. Następnie obtaczamy tofu w bułce tartej i smażymy na patelni, aż się zarumienia. Można zjeść takie kotleciki na obiad lub (tak jak my) na zimno z chlebem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...