24.08.2014

Cukinia inspirowana wschodem

Dziś kolejna potrawa z cukinią, ale trochę w innych klimatach niż wczoraj. Tym razem dodaliśmy grzyby chińskie oraz sos sojowy. Do tego ryżowy makaron i wyszło nam pyszne azjatyckie danie.


Składniki:
  • pół dużej cukinii;
  • 1 mała papryka czerwona;
  • garść suszonych grzybów chińskich (kupiliśmy we Francji w opakowaniu bez nazwy, więc nawet nie wiemy co to za grzyby);
  • 1 cebula;
  • 2 ząbki czosnku;
  • 3-4 łyżki sosu sojowego;
  • 1 łyżka przyprawy curry;
  • sól, pieprz, ostra papryka wg. upodobań.

Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa oraz namoczone wcześniej grzyby kroimy w drobne paseczki i wrzucamy do rozgrzanego garnka. Dodajemy sos sojowy, curry oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i dusimy około 15 minut. Tak oto powstaje kolejne szybkie i zdrowe danie kamperowe :). Do posiłku warto oczywiście wspomóc trawienie wegańskim bio winkiem za jedyne 2 euro.


2 komentarze:

  1. Cukinia jest świetnym dodatkiem jak również daniem głównym!

    Zapraszam na konkurs http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/08/konkurs-witaj-apetyczna-szkoo.html?utm_source=bp_recent&utm-medium=gadget&utm_campaign=bp_recent , pozdrawiam, Aga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Postaramy się coś wymyślić ciekawego na konkurs :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...