17.01.2015

Fotomix

Kiedy ta zima się wreszcie skończy? Już nie możemy się doczekać chwili gdy znowu zapakujemy naszego kamperka i ruszymy gdzieś w drogę. Miło jest przebywać w wygodnym mieszkanku, pichcić, czytać, spacerować... ale już nam się trochę znudziło i czujemy potrzebę zmiany otoczenia. No cóż, musimy jeszcze trochę poczekać, na szczęście marzec już niedaleko :). Póki co żyjemy sobie spokojnie - zakupy, gotowanie, rowerki, nauka języka, zwiedzanie okolicy itp. Taka emerycka egzystencja :).
Dziś wrzucamy kilka fotek tego co gościło w tym tygodniu na naszych talerzach.

Fasolka szparagowa w pomidorach z migdałowym parmezanem. Przepis na podobne danie tutaj.

 Kasza gryczana + sos pieczarkowo-paprykowy + kapusta własnego kiszenia + pyszna rozgotowana czerwona soczewica :)

 Puree ziemniaczane + kotlety sojowe + surówka z czarnej rzepy z majonezem.

 Surówka z rzepy (wyszło nam na dwa dni) + kotlet z selera (panierka z mąki kukurydzianej i zmielonych alg) + kluski śląskie z sosem grzybowym.

A na zakończenie kolacja: niezawodny hummus + trochę warzyw.

Byle do wiosny...

2 komentarze:

  1. Wszystko wygląda bardzo smakowicie, a najbardziej mi się podoba kasza gryczana z sosem paprykowo - pieczarkowym i kluski śląskie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Klasyczne potrawy są czasem najlepsze :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...