04.01.2015

Smaczna i zdrowa pasta slonecznikowa

Ostatnio zmieniliśmy trochę grafik naszych posiłków. Robimy sobie także przerwę od produktów zawierających gluten. Od nowego roku na śniadanie wypijamy około 600-700 ml koktajlu owocowo-warzywnego, na kolację natomiast jemy to co wcześniej jedliśmy rano, czyli kanapki i rożne warzywka.

Przykładowa kolacja: ryżowiec z awokado + zielenina :)

A tutaj niezawodna tofucznica (podobny przepis tutaj) + ryżowiec z awokado + trochę zieleniny.

Ale przejdźmy do pasty słonecznikowej. Kiedyś dawaliśmy już przepis na taką pastę (tutaj), ale tym razem użyliśmy troszkę innych składników.

  
Składniki:

  • szklanka ziaren słonecznika (moczonych przez noc);
  • 4 suszone pomidory z zalewy;
  • 1 ząbek czosnku;
  • 3-4 łyżki soku z cytryny;
  • 3-4 łyżki wody;
  • sól, pieprz do smaku.
Sposób przygotowania:
Namoczone przez noc ziarna słonecznika odlewamy i przekładamy do blendera. Dodajemy suszone pomidory, przyprawy, sok z cytryny oraz wodę. Wszystko miksujemy niekoniecznie bardzo dokładnie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...